måndag 8 november 2010

Great success



Smyg fotar Khaled

Jenna på väg från tunnelbanan till sjukhuset i Bronx

Bron från Manhattan till Bronx



Halloj! Äntligen ett genombrott på denna oändliga strävan efter perfekta peakar. Ni som känner HPLC vet vad jag talar om. Det har varit många bumps in the road. Packningar som pajat, strömavbrott, kontamination i mobila fasen, dåligt kalibrerad våg och pH mätare, dippar och ghost peaks i kromatogrammet, dopamin peaken försvinner i en jävla backe orsakad av den artificiella cerebrospinala vätskan…you name it. MEN i torsdags körde vi ett gäng prover över natten. På fredag morgon analyserade jag dem och fick fram koncentrationer med hjälp av min nästan perfekta standardkurva. Det blev succé! Resultatet blev precis som i litteraturen. Första gången jag lyckas få det resultat som jag önskar och förväntar mig. Ska köra några tester till med morfin i veckan och sedan går vi på de tunga grejerna. De lyckligt lottade råttorna ska få så mycket kokain så att dopamin och serotonin sprutar ur öronen på dem.
Förutom långa dagar på jobbet så har det socialiserats mycket den senaste veckan. I tisdags var jag på stanton social med Anna, Camille och Edward. Läcker tapas med läckra viner. Jag och Edward (som var lite törstigare) gick sedan på jakt efter en klubb där de varje tisdag har öppen bar. Och klubbens namn-happy ending. Like like like.Väl där så var vi en halv timma för tidiga för gratis sprit. Eftersom vi båda skulle upp i arla morgon gjorde vi det kloka beslutet att åka hem istället…och tack gode gud för det-var det första jag tänkte på onsdag morgon. På onsdag kväll åt jag middag med Annika, Filip och Olle på Tau. Goda förrätter, lite besviken på huvudrätten (typ som på Jay Fo´s i U-town). Men stället var packat och sjukt coolt! På torsdag mötte jag upp med Anna och Coffe på Grand Central. Det var riktigt trevligt att få skvallra lite om Uppsala.
Fredag! (Tar nytt stycke för helgen. Är ju dem jag lever för. Lite skämt fast lite sanning också) Mötte upp Camille och Anna på ett brasilianskt ställe i Hell´s Kitchen. Sjukt god mat. Kanske bästa hittills. Sjukt starka caprinas. Blev helt plakat på två stycken. Hel runda om fötterna gick vi vidare på en impro/theater/musical/stand up. Skådisarna valde ut en nörd i publiken som fick berätta lite om sitt liv och sedan gjorde de en show om detta. Kalas kul. Speciellt om man är kalas. Jag och Anna drog sen vidare till East Village och mötte upp ett gäng. Blev en riktig fjortis kväll. Tok mycket folk på stan (antagligen pga NY maraton) och vi kom inte in någonstans. Kalla men ändå vid gott mod gav vi upp och tog tunnelbanan hem.
Lördag! Lite shopping i midtown. Träffade sedan Khaled hemma hos mig. Vi svirade om till välgörenhetsmiddag och drog ner till Soho. Många löpare på plats och maten var GI. Jag drack vin. Alla gäster var eldsjälar och jag kände mig som världens sopa när jag inte hade öppnat några barnhem/skolor i Afrika eller samlat in pengar till HIV/cancer forskning. Vad gör jag för mänskligheten? Injicerar kokain i råttor? Men för att citera James på jobbet, ”I´m givning people a second chance in life”. Låter mycket bättre. I alla fall, otroligt imponerade att det finns så många osjälviska människor som gör så mycket för andra. Tog sedan en drink på Crosby Hotel och gjorde lite kändis spaning. Hillary Swank bland annat! Kvällen slutade på en hemma (riktig college fest fast med folk i min ålder) i Tribeca.
Söndag! Jag och Khaled stod och hejade på löparna som sprang NY maraton. På kvällen käkade vi sushi och såg bio.
Denna vecka bjuder på Rangers vers. Capitals och Robyn. Excited!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar